Услови за користење

Почитувани посетители, со самата посета на овој портал, вие без никакви забелешки се согласувате со следните услови на користење и истите ги прифаќате во целост. Во спротивно, би ве замолиле да не го користите сајтот.

За сите дополнителни прашања и приговори поврзани со правилата и условите, контактирајте не на kontakt@zabava.mk.

Содржина

ZABAVA.mk е портал од забавен карактер што значи дека сите објавени вести не мора да бидат 100% точни. Со самото користење на овој портал вие ги сносите сите последици и се согласувате ZABAVA.mk да не го сметате одговорен под било какви услови.

Превземање на наши текстови

Превземање на целосни содржини од ZABAVA.mk надвор од овие услови е дозволено само во непосреден договор со редакцијата на ZABAVA.mk, односно со главниот уредник.

– Строго е забрането објавување на целосен текст во медиум, проект или сајт кој служи за комерцијални цели без претходна дозвола од главниот уредник. Во случаи на референца, дозволено е објавување на најмногу 20 % од текстот при што задолжително мора да се истакне изворот, доколку вашиот медиум е во електронска форма потребно е да обезбедите линк до материјалот на ZABAVA.mk.

– Материјалите и содржините објавени на порталот, со исклучок на рекламните и преземените содржини, се во интелектуална сопственост на ZABAVA.mk и смеете да ги користите само за лични, некомерцијални потреби.

– Со користење на порталот поднесувате сопствена одговорност за почитување на авторските и сродните права кои се однесуваат на овие содржини и последиците при нивно прекршување.

Тој што ќе објави содржина (статија, рецензија или друг напис) надвор од овие услови за превземање е согласен во целост издавачот на ZABAVA.mk да му испрати фактура во износ од 3.000 денари за една содржина кој треба да се плати во рокот наведен во фактурата.

Тој што ќе објави интервју без претходна дозвола од одговорниот уредник на ZABAVA.mk е согласен издавачот на ZABAVA.mk да му фактурира износ од 5.000 денари за една содржина кој треба да се плати во рокот наведен во фактурата.

Тој што ќе објави авторско креирано видео или фотографија без нагласување и линкување на изворот е согласен на издавачот на ZABAVA.mk да му исплати надомест од 4.000 денари за едно видео или една фотографија.

Доколку сметате дека ZABAVA.mk ги прекршил вашите авторски права, потребно е да не известете на kontakt@zabava.mk по што спорната содржина веднаш ќе биде разгледана, а по утврдување на вистинитоста истата ќе биде избришана.

ZABAVA.mk има авторски права над сите свои сопствени содржини (текстуални, визуелни и аудио материјали, бази на податоци, регистрирани жигови и програмски код). Било какво прекршување на авторските права на ZABAVA.mk е предмет на тужба.

Коментари на статии

Коментарите на содржините на порталот, објавени од корисниците, не ги претставуваат ставовите, мислењата и препораките на редакцијата, ниту редакцијата се согласува или ги поддржува на било кој начин.

ZABAVA.mk ги охрабрува читателите да ги споделат своите мислења поврзани со објавените статии.

Редакцијата го задржува правото за модерирање и/или бришење на коментари кои:

– содржат непристојни изрази
– содржат навреди
– не се соодветни
– содржат закани или клевети
– содржат говор на омраза насочени кон раса, боја, сексуална ориентација, национална или етничка припадност, возраст, религија
– промовираат услуги или производи (забелешка: некомерцијални линкови релевантни со содржината се прифатливи.)

ZABAVA.mk го задржува правото да врши промена на овие услови пред претходна најава.

Селебрити Филм Музика МК Сцена Ноќен живот Интервју
Интервју со Премиер Бенд
Емотивна празнична честитка од ДСУ за рехабилитација и образование ,,Свети Наум Охридски ” Скопје
No Preview
Тест натпис
Лајфстајл Здравје Мода и убавина Wake up Травел Родители и деца Дом и дизајн Кулинарство Спорт
Доколку сакате ова лето цела плажа да „одлепи“ по вас, правете ја оваа вежба!
Писмата до Дедо Мраз
РОТА ВИРУС кај новороденчиња и мали деца, реагирајте веднаш
Љубовни врски Афродизијак Камасутра Машки свет Женски свет Gentleman's Choice Lady's Choice
Заљуби се во некој што повеќе ќе ти ја сака душата отколку телото
Искрен совет до мажите: Како да сакате една девојка?
Прекрасни совети од луѓе кои со години биле сами и на крај пронашле вистинска љубов
Тематски хороскоп Хороскоп
Петте најубави жени според хороскопскиот знак
Зошто треба да се заљубите во една Вага?
Секој хороскопски знак има посебен талент – Дознајте кој е вашиот
Занимливости Мистерии Луд свет Уметност Know How Ретро
Дино Парк во Скопје – Вистинска атракција за сите генерации
Комуникативни сте, и менаџментски спремни? – „План -б“ Ви нуди соработка: Работите кога сакате, колку сакате!
Преслатко: Погледнете како танцува ова девојче
Фото стории Забава ТВ Направи сам Факти и цитати Тестови и квизови Читална
Предновогодишна генералка
Празници се ближат
Гледам премногу маски, но премалку лица….
Наука Интернет Хардвер Софтвер Мобилни Гаџети Gamereport Футурама
Студенти на УГД креираа паметна апликација која може да го спаси и вашиот живот!
Интернетот не e само игра. Кликај безбедно… Вип започнува со едукативна програма за деца за безбедно користење на интернет
InTech X Meets Massive Interactive на 5-ти декември во МКЦ, Скопје
Новитети Fun News Концепти Сајмови Совети
Ford го претстави новиот Focus – Најиновативeн, динамичен и возбудлив Ford досега
Деца измислија „зелен“ начин како да го одржуваат ветробранското стакло чисто
Нова мобилна апликација за возачите на Ford