ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:
- 5 Јајца
- 300 гр. Кашкавал
- 250 гр. Кисела павлака
- Оригано
- Сол
- Сусам
- 1000 гр. Тенки кори
- 300 гр. Шампињони
- 300 гр. Шунка
ПОДГОТОВКА:
Павлаката убаво се мати заедно со јајцата а потоа во смесата се додава сечканата шунка и рендан кашкавал.
Убаво се мати за да се изедначи смесата, а потоа се додаваат шампињоните, кои претходно се испржени и убаво исцедени. Се се меша.
На крај се додава ориганото и други зачини по желба. Се земаат четири кори и се филуваат со смесата, а потоа се виткаат во ролат.
Постапката се повторува додека имате кори.
Потоа се редат во тава, која претходно е намачкана со масло. Одозгора сите кори се мачкаат со јајце и со сусам.
Се пече на температура од 250 степени C.
Убаво се мати за да се изедначи смесата, а потоа се додаваат шампињоните, кои претходно се испржени и убаво исцедени. Се се меша.
На крај се додава ориганото и други зачини по желба. Се земаат четири кори и се филуваат со смесата, а потоа се виткаат во ролат.
Постапката се повторува додека имате кори.
Потоа се редат во тава, која претходно е намачкана со масло. Одозгора сите кори се мачкаат со јајце и со сусам.
Се пече на температура од 250 степени C.